5 λάθη που κάνεις και δεν σε αφήνουν να διώξεις την κοιλίτσα!

5 λάθη που κάνεις και δεν σε αφήνουν να χάσεις την κοιλιά!

Ουκ’ολίγες είναι οι γυναίκες που αναρωτιούνται γιατι δεν μπορούν να χάσουν τα κιλά και το λίπος στο ευαίσθητο σημείο της κοιλιάς, παρόλο που προσπαθούν είτε με γυμναστική, είτε και με διατροφή. Παρακάτω σου παρουσιάζουμε 5 αιτίες οι οποίες πιθανόν να παίζουν καταλυτικό ρόλο και σας αποτρέπουν από την απώλεια κιλών στην κοιλιά και όχι μόνο! Δείτε τους 5 λόγους:

Δεν κοιμάσαι αρκετά και τις σωστές ώρες. Σύμφωνα με έρευνες, η έλλειψη ύπνου αυξάνει την όρεξη και προκαλεί κατακράτηση υγρών.

Σου λείπει μαγνήσιο. Η έλλειψη μαγνησίου προκαλεί επίσης κατακράτηση υγρών και αίσθηση πρηξίματος, γι’ αυτό πρέπει να αυξήσεις την κατανάλωση τροφών πλούσιες σε μαγνήσιο, όπως φυλλώδη πράσινα λαχανικά, φασόλια και καρύδια.

Τρως πολύ αλάτι. Μπορεί να προσέχεις τι τρως, αλλά να κάνεις υπερβολές με το αλάτι. Το αλάτι κατακρατεί τα υγρά και προκαλεί φουσκώματα και πρήξιμο. Πρόσeξε λοιπόν την ποσότητα που βάζεις στα φαγητά, αλλά και “αθώες” τροφές που μπορεί να περιέχουν περισσότερο αλάτι από ότι φαντάζεσαι.

Δεν αθλείσαι σωστά. Ο καλύτερος τρόπος για να ενεργοποιήσεις τον μεταβολισμό είναι η διαλειμματική προπόνηση και ο συνδυασμός αερόβιας άσκησης με βάρη. Μην “κολλάς” λοιπόν σε ένα μόνο είδος γυμναστικής, όπως το τρέξιμο ή η ποδηλασία, αλλά πρόσθεσε βαράκια, ιμάντες και άλλα όpγανα αντίστασης για καλύτερα αποτελέσματα.

Πίνεις λάθος ποτά. Μπορεί να προσέχεις τι τρως όλη ημέρα, αλλά ένα λάθος ποτό με πολλές θερμίδες να χαλάει όλη την προσπάθεια. Όπως υποστήριζουν οι ειδικοί, ορισμένα είδη ποτών είναι πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά και αυξάνουν την αποθήκευση του κοιλιακού λίπους. Προτίμησε λοιπόν ποτά με λίγες θερμίδες όπως τζιν ή βότκα και φυσικά κόκκινο κρασί που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό.

Πηγή: www.myfit.gr

Συνέχεια άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σημαντικες Ειδησεις

Σχόλια