Η φωτογραφία-ψευδαίσθηση που ζαλίζει: Με μισόκλειστα μάτια βλέπετε κάτι άλλο

Αποτέλεσμα εικόνας για Η φωτογραφία-ψευδαίσθηση που ζαλίζει: Με μισόκλειστα μάτια βλέπετε κάτι άλλο

Πανικός επικράτησε μεταξύ των θαυμαστών του διάσημου παρουσιαστή Τζέιμς Κορντέν, που πόσταρε μια οπτική ψευδαίσθηση στο λογαριασμό του στο Twitter.

Η ασπρόμαυρη φωτογραφία, με την λεζάντα «Ουάου!» που ανάρτησε ο παρουσιαστής της εκπομπής «Late Late Show» δείχνει την εικόνα ένα άνδρα που μοιάζει εκπληκτικά με τον χαρακτήρα Ντέρεκ που υποδύθηκε ο Μπεν Στίλερ στην ταινία «Zoolander». Δείτε παρακάτω:

Ωστόσο, όταν οι θεατές κοιτάξουν καλύτερα την εικόνα με μισόκλειστα μάτια, αυτή φαίνεται να έχει μεταμορφωθεί και να εικονίζει το πρόσωπο μιας νεαρής γυναίκας.

Παρόλο που όταν οι άνθρωποι βλέπουν την πλήρη εικόνα με ανοιχτά τα μάτια, αναδεικνύει έναν άνδρα, όταν η εικόνα γίνει μικρότερη, εμφανίζεται πιο καθαρά ένα γυναικείο πρόσωπο. Αν δυσκολεύεστε να δείτε το θηλυκό πρόσωπο, προσπαθήστε να κοιτάξετε πιο προσεκτικά και στη συνέχεια απομακρύνετε το βλέμμα.

Αποτέλεσμα εικόνας για Η φωτογραφία-ψευδαίσθηση που ζαλίζει: Με μισόκλειστα μάτια βλέπετε κάτι άλλο

Στο διαδίκτυο, χιλιάδες άνθρωποι χάζεψαν μέσα σε λίγα λεπτά από την ανάρτησή του, την φωτογραφία που ανάρτησε ο Κορντέν, με πολλούς να λένε πως δεν μπορούσαν να δουν την γυναίκα.

Ποια είναι όμως η επιστημονική εξήγηση;

Σύμφωνα με ειδικούς, όλα; έχουν να κάνουν με το πώς το ματι φιλτράρει τις εικόνες. «Δεν είναι η εικόνα ενός χαμογελαστού κοριτσιού. Είναι μια εικόνα που δημιουργείται από τη μίξη δύο άλλων. Η μία είναι μια ελαφρώς φιλτραρισμένη εικόνα ενός κοριτσιού που χαμογελά και η άλλη μιας υψηλής φιλτραρισμένης εικόνας ενός άντρα. Με τα μάτια ορθάνοιχτα, ο εγκέφαλος καταγράφει τις λεπτομέρειες στην εικόνα του άνδρα ενώ όταν μισοκλείνει κανείς τα μάτια, εφαρμόζετε αποτελεσματικά ένα φίλτρο χαμηλής διέλευσης σε όλα όσα βλέπει κανείς. Αυτό καθιστά τις λεπτομέρειες της υψηλής ευκρίνειας αόρατες. Βλέπετε μόνο τη φιλτραρισμένη εκδοχή, δηλαδή ο εγκέφαλός σας λέει πως βλέπει μια εικόνα ενός χαμογελαστού κοριτσιού».

via
 

 

loading...
H0t news
Συνέχεια άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σημαντικες Ειδησεις

Σχόλια