Ειδικοί αποκάλυψαν τους ανησυχητικούς λόγους που οι άντρες έχουν σταματήσει να χρησιμοποιούν προφυλακτικά

Μέχρι πρόσφατα, ήταν ταμπού να μιλάμε ανοιχτά για την έpωτική πράξη και τους κινδύνους γύρω από αυτή. Πράγματι, η άγνοια πάνω στο θέμα στον 20ο αιώνα ήταν ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν στην διάδοση του AIDs το 1980.

Οι περισσότεροι δίδασκαν πως ο μόνος τρόπος να είσαι ασφαλής ήταν να περιμένεις τον γάμο για να ολοκληρώσεις την σχέση σου με τον άνθρωπό σου. Ωστόσο, τώρα που έχει αλλάξει η νοοτροπία μας είναι πιο σημαντικό από ποτέ να γνωρίζουμε πώς μπορούμε να προστατευτούμε.

Οπότε γιατί η χρήση του προφυλακτικού έχει μειωθεί ανάμεσα στους άντρες;

Μία πρόσφατη έρευνα έδειξε πως ανάμεσα από το 2002 και το 2010, το ποσοστό των έφηβων αντρών που χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό την πρώτη τους φορά αυξήθηκε από το 71 στο 80%. Ωστόσο, από το 2013 έχει πέσει στο 78%

Αυτό μπορεί να μην φαίνεται μεγάλη υπόθεση, αλλά με βάση πρόσφατα στατιστικά αυτό ο αριθμός αναμένεται να μειωθεί περισσότερο. Αυτό σημαίνει πως σχεδόν 1 στους 4 άντρες δεν χρησιμοποιεί προστασία και κινδυνεύει να κολλήσει κάποιο ΣΜΝ ή να αφήσει έγκυο την σύντροφό του.

Ένας από τους λόγους είναι επειδή δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο του να κολλήσουν κάποιο ΣΜΝ. Βλέπουν τα προφυλακτικά ως μέθοδο πρόληψης μίας ανeπiθύμητης εγκυμοσύνης και αν η σύντροφός τους χρησιμοποιεί κάποια άλλη μέθοδο αντισύλληψης, ξεχνάνε εντελώς ότι υπάρχουν.

Άλλο ένα πρόβλημα είναι στον τρόπο που διαφημίζονται. Το 1990 και το 2000, όταν ήταν η κρίση του AIDS, τα προφυλακτικά διαφημίζονταν ως ένας τρόπος να προλάβεις την μόλυνσης από κάποιο ΣΜΝ.

Ωστόσο, πλέον διαφημίζεται σαν μέθοδος αντισύλληψης. Βέβαια, η πιο ανησυχητική θεωρία είναι πως η χρήση του έχει μειωθεί λόγω της πορνογραφίας επειδή είναι πολύ σπάνια η χρήση προφυλακτικών σε τέτοιες ταινίες.

Για να λυθεί το πρόβλημα, είναι σημαντικό να μορφώνονται οι νέοι άνθρωποι – όχι μόνο οι γυναίκες. Η αποχή δεν είναι πρακτική λύση για τους νέους και το να έχεις πολλούς εραστές θα κάνει πολύ περισσότερο κακό παρά καλό μακροπρόθεσμα.

Credit: vt.co

Συνέχεια άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σημαντικες Ειδησεις

Σχόλια