Πιο πολλοί θάνατοι εξαιτίας πτώσης από… κρεβάτι παρά από αεροπλάνο!

topnews-03492

Πολλοί άνθρωποι τρέμουν στην ιδέα να ταξιδέψουν με αεροπλάνο όμως θα έπρεπε να ξανασκεφτούν αυτόν τον αδικαιολόγητο φόβο καθώς σύμφωνα με στατιστικές πιο πολλές είναι οι πιθανότητες κινδύνου στο… κρεβάτι τους!

Περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι ταξίδεψαν την περασμένη χρονιά με κάποια από τις 35 εκατομμύρια πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον κόσμο μέσα στο 2013,πετώντας με αεροπλάνα σε ύψος 11 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της Γης.

 

Κι όμως μόλις 224 σκοτώθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο εξαιτίας αεροπορικών δυστυχημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα του John Zimmerman στο airfactsjournal.com.

Δείτε και αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία

 -Πάνω από 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις ΗΠΑ την περασμένη χρονιά πέφτοντας από το κρεβάτι τους.

 

 -Πάνω από 300 πνίγονται στις μπανιέρες τους κάθε χρόνο.

Μόνο αυτά τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος δεν είναι και πολύ καλός στο να… αξιολογεί τον κίνδυνο, σημειώνει ο αρθρογράφος. Το 2013 ήταν η πιο ασφαλής χρονιά για τις αεροπορικές εταιρίες, ξεπερνώντας τις επιδόσεις του 2012 που ήταν «η πιο ασφαλής χρονιά», η οποία είχε ξεπεράσει το 2011 που ήταν «η ασφαλέστερη χρονιά από ποτέ» κ.ο.κ. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα απολαμβάνετε το χαλαρωτικό σας αφρόλουτρο, σκεφτείτε ότι ίσως να ήσασταν πιο ασφαλείς μέσα σε ένα αεροσκάφος… που πετάει κάπου επάνω από τη Σιβηρία.

 

loading...
H0t news
Συνέχεια άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...

Σημαντικες Ειδησεις

Σχόλια