5 καθημερινές συνήθειες που θα σε γεράσουν πριν την ώρα σου!

5 καθημερινές συνήθειες που θα σε γεράσουν πριν την ώρα σου!

Αλήθεια… έχετε αναρωτηθεί ποτέ ότι μικρές κινήσεις και συνήθειες που κάνουμε κατά την διάρκεια της ημέρας μπορεί να μας γερνούν;

Ποιες κινήσεις μας μέσα στη μέρα είναι αυτές που μας μεγαλώνουν χωρίς να το συνειδητοποιούμε; Διαβάστε παρακάτω:

1) Η κακή στάση του σώματός σου

Η καθιστική ζωή είναι μια από τις πληγές της καθημερινότητάς μας. Όσοι εργάζονται πολλές ώρες βλέπουν τη ζωή να περνά από μπροστά τους, όντας καθηλωμένοι σε μια καρέκλα γραφείου. Όταν, μάλιστα, η στάση του σώματος είναι κακή τότε σε μεγάλο βαθμό το σώμα χάνει την ευλυγισία του, γίνεται πιο «βαρύ» και δυσκίνητο.

2) Το στρες

Όσο για το στρες, αυτό παραμένει ο πιστός σύμμαχος του γήρατος και η εργασιακή ζωή με φρενήρεις ρυθμούς σε μεγάλο βαθμό το θρέφει.

3) Κακός ύπνος

Η καλή ποιότητα ύπνου σου εξασφαλίζει λαμπερή και σφριγηλή επιδερμίδα. Η αυπνία παραμένει εχθρός της νεότητάς μας. Σύμφωνα με έρευνα του University Hospitals Case Medical Center, τα άτομα που κοιμούνται ελάχιστα εμφανίζουν πιο σύντομα λεπτές γραμμές και χαλάρωση στην επιδερμίδα τους.

4) Το αλκοόλ μετά τη δουλειά

Ένα «χαλαρό ποτάκι» μετά τη δουλειά χαλαρώνει, ξεκουpάζει το μυαλό, μας «αποσυμπιέζει». Όμως, το «χαλαρό ποτάκι» δεν παύει να είναι αλκοόλ που όταν καταναλώνεται χωρίς μέτρο μπορεί να γίνει εχθρός για τον όpγανισμό μας. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Research Society, η μεγάλη κατανάλωση κοκτέιλ και αλκοόλ γενικότερα (ιδίως το καλοκαίρι) μπορεί να σε αφυδατώσει και βέβαια τα σημάδια αυτής της αφυδάτωσης να γίνουν ορατά στην επιδερμίδα σου. Σίγουpά δεν το διαβάζεις για πρώτη φορά, αλλά συνήθως αυτή η αλήθεια μένει στο πίσω μέρος του μυαλού σου.

Tα gadgets σου (που δεν τα αποχωρίζεσαι ούτε στο κρεβάτι)

Η ακτινοβολία που εκπέμπεται επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την υγεία της επιδερμίδας και συγκεκριμένα τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστίνης που διατηρούν το δέρμα νεανικό. Αυτό υποστηρίζει έρευνα του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης και «κρούει τον κώδωνα» σε όσους κοιμούνται με το κινητό στο χέρι. Το μπλε φως που εκπέμπεται από την οθόνη μπορεί να οδηγήσει σε αϋπνία.

Πηγή

Συνέχεια άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...

Σημαντικες Ειδησεις

Σχόλια