Δώσε προσοχή: Αυτές οι έξι καθημερινές συνήθειες θα βελτιώσουν αισθητά την ποιότητα της ζωής σου!

Οι έξι καθημερινές συνήθειες που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής σας

Οι περισσότεροι άνθρωποι στην καθημερινότητα τους δεν διαθέτουν ελεύθερο χρόνο ώστε να φροντίσουν τον εαυτό τους.

Ωστόσο, φαίνεται πως έξι απλές συνήθειες, που μπορούν να προστεθούν στο καθημερινό πρόγραμμα ενός ανθρώπου, βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα ζωής του. Για πάμε να τις δούμε μια μια… Εστιάστε στην 4η και στην 6η!


1. Δέκα λεπτά διαλογισμού

Μόλις λίγα λεπτά συγκέντρωσης και διαλογισμού είναι ικανά να διατηρήσουν σε χαμηλά ποσοστά τα επίπεδα του στρες, σύμφωνα με μια έρευνα που εκδόθηκε στο περιοδικό «Consciousness and Cognition». Στους συμμετέχοντες στην έρευνα ζητήθηκε να ολοκληρώσουν μια δραστηριότητα, η οποία θα διακοπτόταν. Πριν τη δραστηριότητα, οι μισοί από τους συμμετέχοντες, οι οποίοι διαλογίστηκαν για δέκα λεπτά, ήταν εκείνοι που ήταν περισσότερο συγκεντρωμένοι στην επιτυχή ολοκλήρωση της. 

2. Φροντίστε την υγεία των ματιών σας
Η ισορροπημένη δίαιτα ενός ατόμου βελτιώνει κατά πολύ την ποιότητα της ζωής του, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να φροντίζουμε κ την υγεία των ματιών μας. Ειδικά, για τα άτομα άνω των 40 ετών είναι καίρια η φροντίδα των ματιών με τις κατάλληλες βιταμίνες και συμπληρώματα.

3. Επαφή με τον ήλιο
Η σύντομη έκθεση στο φως του ήλιου έχει πολλαπλά οφέλη, όπως καλύτερη ψuχoλογία και βελτίωση της λειτουργίας της καρδιάς. Ωστόσο, πάντα πριν την έκθεση στον ήλιο, έστω και αν είναι ολιγόλεπτη, θα πρέπει να φροντίζουμε να έχουμε προμηθευτεί το αντηλιακό μας.

4. Γελάστε περισσότερο
Πληθώρα ερευνών έχει αποκαλύψει πως το γέλιο μπορεί να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, να κρατά μακριά την κατάθλιψη και την αϋπνία. Ωστόσο πρόσφατη ιατρική έρευνα υποστηρίζει πως το συχνό γέλιο σχετίζεται και με μειωμένα ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων.

5. Λύστε σταυρόλεξα
H ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Exeter και το Kings College του Λονδίνου ανακάλυψαν πως τα άτιμα που έλυναν συστηματικά σταυρόλεξα, παρουσίασαν εγκεφαλική λειτουργία που ταίριαζε σε άτομα δέκα χρόνια νεότερα. Ακόμα, οι επιδόσεις τους σε δραστηριότητες που απαιτούσαν προσοχή και μνήμη ήταν καλύτερες από άτομα που δεν έλυναν σταυρόλεξα.

6. Αγκαλιαστείτε
Τα άτομα που συνηθίζουν να αγκαλιάζονται με τους αγαπημένους τους, παρουσιάζουν μεγαλύτερη ανοσία στο κρύωμα, σύμφωνα με καθηγητές ψuχoλογίας από το πανεπιστήμιο Carnegie Mellon.
via

loading...
H0t news
Συνέχεια άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...

Σημαντικες Ειδησεις

Σχόλια