Ριζικές αλλαγές στον στρατό: Τι θα αναγγείλει ο Τσίπρας για τους στρατεύσιμους στην ΔΕΘ

Τι αλλαγές στον στρατό σχεδιάζει ο Τσίπρας;

Ένα πάγιο αίτημα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση είναι η περαιτέρω μείωση της στρατιωτικής θητείας.

Το πάγιο αίτημα αυτό αναφέρεται και στην πρόσφατη Απόφαση του 1ου Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ (σελίδα 34 παράγραφος δ).

Όπως αναφέρει το armynow.net, παρά περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις τόσο του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου όσο και του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα, καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, έχουν άλλη άποψη.

Ένα σημαντικό μέρος της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει στρατευτεί ακόμα και εκ του γεγονότος πως είναι ιδεολογικά αντίθετοι με την υποχρεωτική στράτευση, πιέζουν για ανακοινώσεις αλλά κυρίως για πράξεις. Εμπόδιο στο σχεδιασμό αποτελεί ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ έχει θέσει βέτο. Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Η πίεση αυτή από τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο καιρό ήταν αρκετά έντονη προς τον κ. Τσίπρα, ειδικά μετά το πρόσφατο συνέδριο της νεολαίας και μάλιστα και από στενούς του συνεργάτες.

Οι πληροφορίες από το Μαξίμου λένε πως ο πρωθυπουργός θα προσπαθήσει να ελιχθεί και πως στη Θεσσαλονίκη θα εξαγγείλει κάτι όχι για το άμεσο μέλλον αλλά όταν “οι συνθήκες το επιτρέψουν”.

Αυτό βέβαια θα δυσαρεστήσει την ομάδα των νεολαίων που και μεγάλη δυναμική στο κόμμα διαθέτουν αλλά και ισχυρή πρόσβαση στον Αλέξη Τσίπρα.

Ο τελευταίος φαίνεται να κρατάει το χαρτί αυτό σαν άσσο για τις εκλογές, όποτε αυτές γίνουν.

Εκεί βέβαια δε θα λογαριάσει το κόστος μιας τέτοιας απόφασης υπό το πρίσμα του εθνικού συμφέροντος αλλά της στενής κομματικής σκοπιμότητας, όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει.

Μένει να δούμε τι θα πει στη Θεσσαλονίκη και πως θα διαχειριστεί την κομματική πίεση που του ασκείται, για μια δική του υπόσχεση που την άκουσαν αρκετοί όταν την έδινε.

Και δεν ήταν πολύ μακρινό το παρελθόν που είχε δοθεί αυτή η υπόσχεση για να πει πως την “ξέχασε”!

fimes

Ειδικές προσφορές
Συνέχεια άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...

Σημαντικες Ειδησεις

Σχόλια