Σέρρες: Σκύλος εντόπισε ένα θησαυρό λευκής τρούφας αξίας 30000ευρώ στο Δάσος!

Ο Χρήστος Πλεσιώτης και ο σκύλος του αποτελούν δύο από τους πιο επιτυχημένους τρουφοκυνηγούς της χώρας μας…Και μάλιστα ειδικεύονται στην αναζήτηση και εύρεση λευκής τρούφας. Έτσι λοιπόν τις προηγούμενες ημέρες έπιασαν τζόκερ, όπως αναφέρεται στην ορολογία των συλλεκτών τρούφας καθώς εντόπισαν μια αξιοσέβαστη ποσότητα Λευκής Τρούφας – Δείτε παρακάτω:

Πιο συγκεκριμένα εντόπισαν λευκή τρούφα, βάρους περίπου 700 γραμμαρίων, στην Κερκίνη  Σερρών, η οποία κοστολογείται περίπου 30000ευρω ως αξία πώλησης. Η συλλογή τρούφας αποτελεί ένα από τα πιο viral νέα επαγγέλματα και είναι ουκ’ολίγοι οι άνθρωποι που δοκιμάζουν την τύχη τους , τις γνώσεις τους αλλά και την τσέπη τους, παίρνοντας ειδικά πανάκριβα σκυλιά τα οποία εκπαιδεύουν πάνω στην εύρεση τρούφας.

Αποτέλεσμα εικόνας για λευκη τρουφα

Για όσους δεν γνωρίζουν την χρησιμότητα της λευκής τρούφας, αξίζει να αναφέρουμε ότι τοποθετείται ως μπαχαρικό σε φαγητά και στο εξωτερικό είναι ακραίως διαδεδομένη σε ακριβά πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Χρήστος πούλησε την τρούφα σε έναν Ιταλό έμπορο με τον οποίο συνεργάζεται και ο οποίος μετά μεταπουλά σε ακόμη μεγαλύτερες τιμές την τρούφα σε επιχειρήσεις εστίασης.

Να αναφέρουμε τέλος ότι η τρούφα χαρακτηρίζεται ως τροφή των Θεών, αποτελεί ένα από τα περιζήτητα είδη μανιταριών. Στο σπάνιο αυτό μανιτάρι ,αποδίδονται θεραπευτικές δράσεις κατά των μυϊκών και αρθριτικών πόνων καθώς και των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης.

Εμείς εδώ στο Davidavramidis.eu ευχόμαστε καλή τύχη σε όλους όσους ασχολούνται με την εύρεση τρούφας και καλή  αρχή στους επίδοξους τρουφοκυνηγούς που θέλουν να ξεκινήσουν τώρα!

Συνέχεια άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...

Σημαντικες Ειδησεις

Σχόλια