Σ εξ στην περίοδο. Yπάρχουν κίνδυνοι; – Τι λέει η επιστήμη!

Αποτέλεσμα εικόνας για περιοδος σeξ

Το ζήτημα αυτό ομολογουμένως αποτελεί ένα θέμα ταμπού. Και για τα Ελληνικά δεδομένα αλλά και για το εξωτερικό. Άραγε τελικά επιτρέπεται να ερχόμαστε σε εpωτική επαφή με τον σύντροφό μας τις ημέρες της περιόδου ή υπάρχουν κίνδυνοι; Πάμε να δούμε αναλυτικά στο παρακάτω άρθρο:

Η ενδομητρίωση είναι μια διαταραχή κατά την οποία ο ιστός που κανονικά υπάρχει μόνο στο εσωτερικό της μήτρας (στο ενδομήτριο) αναπτύσσεται έξω από αυτό, γύρω από τις ωοθήκες, το έντερο και άλλες περιοχές στην λεκάνη σας.

Ο ιστός αυτός γίνεται πιο παχύς κατά την διάρκεια του εμμηνορροϊκού σας κύκλου, στη συνέχεια τότε καταρρέει και αιμορραγεί, όπως ακριβώς θα συνέβαινε μέσα στην μήτρα. Αλλά επειδή το αίμα και οι ιστοί δεν έχουν πουθενά να πάνε, αυτό οδηγεί σε (συχνά έντονο) πόνο, ερεθισμό και, τελικά, στον σχηματισμό ουλώδους ιστού.

Αν και η ακριβής αιτία της ενδομητρίωσης είναι ακόμα ασαφής, δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η σeξουαλική επαφή κατά τις ημέρες της περιόδου αυξάνει τον κίνδυνο.

Πρόκειται για έναν “μύθο” που -πιθανολογείται ότι- προέρχεται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική και κάποιες αβάσιμες θεωρίες πως οι γυναίκες που κάνουν σeξ κατά τη διάρκεια της περιόδου «διαταράσσουν τη φυσική ροή του εμμηνορροϊκού αίματος προς τα κάτω», ωθώντας το πίσω προς την μήτρα.

Η σύγχρονη ιατρική έχει συγκεκριμένη ορολογία για ένα πραγματικό φαινόμενο που είναι παρόμοιο, αλλά δεν προκαλείται από το σeξ, ούτε και αποτελεί παράγοντα κινδύνου για ενδομητρίωση: οπισθοδρομική εμμηνόρροια. Πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι όλες οι γυναίκες σε κάποιο σημείο της ζωής τους έχουν λίγο εμμηνορροϊκό αίμα που επιστρέφει προς την μήτρα, συνήθως χωρίς αρνητικές συνέπειες.

http://news.health.com

Συνέχεια άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...

Σημαντικες Ειδησεις

Σχόλια