Θες να νιώθεις ευτυχισμένη κάθε μέρα; Τότε να τι πρέπει να κάνεις!

Θες να νιώθεις ευτυχισμένη κάθε μέρα; Τότε να τι πρέπει να κάνεις!

Bιβλία αυτοβοήθειας και οδηγοί αυτοπραγμάτωσης σε ράφια βιβλιοπωλείων, βιτρίνες πολυκαταστημάτων ή ακόμα και ως δώρα μαζί με κάποια εφημερίδα ή περιοδικό, υπόσχονται να σε φέρουν πιο κοντά στην ευτυχία.
Μάλλον όμως το μυστικό είναι πολύ πιο απλό απ’ ό,τι φανταζόσουν και δε χρειάζεται καν να μελετήσεις Paulo Coelho ή να αφεθείς στη διάθεση του σύμπαντος.

Στο πείραμα που πραγματοποιήθηκε, ζητήθηκε από μια ομάδα ανθρώπων να ξοδεύουν χρήματα μόνο για άλλους, και από μια δεύτερη ομάδα να ξοδεύουν χρήματα μόνο για τον εαυτό τους.

Παρόλο που ήταν πιο φτωχοί, το γκρουπάκι του «αλτρουισμού», ήταν τελικά το πιο ευτυχισμένο. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτής, μερικές περιοχές του εγκεφάλου εμφάνιζαν μια «ζεστή λάμψη» όταν τους επιβράβευαν επειδή ήταν καλοί με τους άλλους ανθρώπους.

Αν νιώθεις λίγο πιο σφιχτή με τα χρήματά σου, σου έχω καλά νέα: δεν έχει σημασία το ποσό της γενναιοδωρίας σου, αφού ό,τι και να χαρίσεις, κερδίζεις ευτυχία στον ίδιο βαθμό. Να είσαι λίγο πιο γενναιόδωρη από σήμερα κιόλας.

Πηγή

Συνέχεια άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...

Σημαντικες Ειδησεις

Σχόλια