Τι εκτιμούν οι άντρες στις γυναίκες – 10 χαρακτηριστικά που δεν έχουν να κάνουν σχέση με την εμφάνιση!

τι εκτιμούν οι άντρες στις γυναίκες

Τι εκτιμούν οι άντρες στις γυναίκες; Ποια είναι τα στοιχεία εκείνα στα οποία συνήθως περισσότερη έμφαση και μπορούν να τους κάνουν να έpωτευτούν τη γυναίκα αυτή; Πέρα από τα φυσικά (ή μη) εξωτερικά χαρακτηριστικά όπως είναι το πλούσιο μπούστο, η λεπτή μέση ή τα μεγάλα οπίσθια, τι άλλο αρέσει στους άντρες και τους καθιστά μαγνητισμένους από μία γυναίκα; Συγκεντρώσαμε 10 χαρακτηριστικά των γυναικών στα οποία οι άνδρες είθισται να δίνουν σημασία και, να τα λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους, να τα εκτιμούν και – γιατί όχι; – να τα λένε με καμάρι στους φίλους τους! Δείτε παρακάτω:

Τι εκτιμούν οι άντρες στις γυναίκες

1)Το χιούμορ

Εάν ρωτούσαμε έναν άνδρα τι θα ήταν για εκείνο βασικό για την επιλογή της ιδανικής συντρόφου, σίγουpά μέσα στα πρώτα χαρακτηριστικά που θα μας ανέφερε θα ήταν το να έχει χιούμορ ή τουλάχιστον το να μπορεί να κάνει αστεία όταν χρειάζεται, ακόμη κι αν αυτά δεν είναι ιδιαιτέρως… επιτυχημένα. Το χιούμορ φανερώνει μία γυναίκα ευδιάθετη, με αυτογνωσία και υψηλή αυτοπεποίθηση, ενώ παράλληλα λειτουργεί κι ως αγχολυτικό τόσο για το άτομο που το κάνει όσο και για εκείνο που βρίσκεται μαζί στη συζήτηση.

2)Την υψηλή αυτοπεποίθηση

Η εικόνα, η αντίληψη και το τι πιστεύει μια γυναίκα για τον εαυτό της, για το σώμα της, τις δυνατότητές της και ούτω καθεξής είναι ένας σημαντικός παράγοντας στον οποίο δίνουν σημασία πολλοί άνδρες. Μία θετική αυτό-εικόνα καθιστά μία γυναίκα ελεύθερη από κόμπλεξ, αρνητισμό και καθημερινές ανασφάλειες που συνοδεύονται από γκρίνιες ή σκηνές ζηλοτυπίας, ενώ συγχρόνως την κάνει δυναμική, σίγουρη για τον εαυτό της και με απαράμιλλη γοητεία που προσελκύει κάθε αρσενικό. Προσοχή πάντοτε στα όρια μεταξύ καλής αυτό-εικόνας  –  υψηλής αυτοεκτίμησης και ναρκισσισμού – έπαρσης (ψώνιου δηλαδή) …

3)Το δυναμισμό

Τι εκτιμούν οι άντρες στις γυναίκες που είναι και φαίνονται δυναμικές; Ότι μπορούν να στέκονται στα πόδια τους ακόμη κι ύστερα από δυσχέρειες ή αποτυχίες, ότι μπορούν να βαδίζουν στη ζωή τους προσηλωμένες στους στόχους που κάθε φορά θέτουν, ότι είναι ανεξάρτητες από διάφορες απόψεις, ότι δεν είναι κομπλεξικές και ότι μεταδίδουν τη δυναμικότητα που τις διέπει και στους συντρόφους που έχουν στο πλάι τους. Ο δυναμισμός συνήθως συνυφαίνεται με την υψηλή αυτοπεποίθηση που προαναφέραμε. Και πάλι χρειάζεται προσοχή σε μία λεπτομέρεια: μερικές φορές, γυναίκες με δυναμικό χαρακτήρα επιλέγουν συντρόφους με λιγότερο δυναμισμό (αυτό από μόνο του δεν είναι αρνητικό), αλλά το πρόβλημα εμφανίζεται όταν μειώνουν τους συντρόφους τους ή όταν τους χειρίζονται …

4)Την ωριμότητα

Σε όλους τους άνδρες αρέσει η σύντροφός τους να κάνει πού και πού τα νάζια της,  Αυτό, όμως, που οι περισσότεροι απεχθάνονται ή με τον καιρό βαριούνται να αντιμετωπίζουν είναι τις γυναίκες που φέρονται σαν κοριτσάκια, με ό,τι αυτό μπορεί να περιλαμβάνει. Από τα «νιαουρίσματα» στον τόνο της φωνής τους μέχρι τις ανώριμες καθημερινές συμπεριφορές και την απόλυτη εξάρτηση από το ταίρι τους (όπως το κορίτσι από τον μπαμπά). Αντιθέτως, οι ώριμες γυναίκες, που αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις της ζωής με όσο το δυνατόν περισσότερη σοβαρότητα και μεστότητα, που βάζουν κάτω τα υπέρ και τα κατά πριν λάβουν μία σοβαρή απόφαση, που σκέφτονται πριν μιλήσουν, είναι αυτές που προτιμούν οι άνδρες. Κι όχι αδίκως.

5)Τη διαλλακτικότητα

Δε γίνεται να μιλάμε για το τι εκτιμούν οι άντρες στις γυναίκες να μη θίξουμε το ζήτημα της διαλλακτικότητας. Είναι το αντίθετο της αδιαλλαξίας, της απολυτότητας, της ξεροκεφαλιάς με απλά λόγια, ενός γνωρίσματος που αντιπαθούν οι άνδρες στις συντρόφους τους, όπως άλλωστε κι εμείς σε εκείνους. Ειδικά όταν βρισκόμαστε σε μία σχέση, οι αποφάσεις αρμόζει να λαμβάνονται από κοινού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει πάντοτε να είναι συμβιβαστικές λύσεις. Οι άνδρες, συγκεκριμένα, θέλγονται από τις γυναίκες που τους επιτρέπουν να λένε τη γνώμη τους για ο,τιδήποτε, που είναι ανοιχτές σε νέες προτάσεις, που λαμβάνουν υπ’ όψιν τους τα «θέλω» και τις απόψεις των αγαπημένων τους. Φαίνονται ανοιχτόμυαλες, με αυτοπεποίθηση την οποία προαναφέραμε, με κατανόηση προς ταίρι τους και με ενδιαφέρον για εκείνον και τις προτιμήσεις του.

6)Την περιποιητικότητα

Μαθημένοι συνήθως από τη μανούλα τους, οι πιο πολλοί άνδρες θέλουν από την κοπέλα ή τη σύζυγό τους να τους περιποιείται, με ό,τι μπορεί η έννοια αυτή να περιλαμβάνει. Ασφαλώς, όταν η όλη φροντίδα πέφτει σε δύο χέρια, σε αυτά της γυναίκας, τότε αυτομάτως μετατρέπεται σε … δούλα, που λογικό είναι να δυσκολεύεται  να τα βγάλει πέρα με τη φροντίδα των πάντων (τη δική της, του συντρόφου της, του σπιτιού, των παιδιών εάν υπάρχουν κ.λπ.), με ένα τελικό αποτέλεσμα που δεν είναι το eπiθυμητό. Ωστόσο, η πρόθεση για περιποίηση του συντρόφου της, καθώς επίσης και ορισμένες συμπεριφορές που δείχνουν ότι θέλει και της αρέσει να τον φροντίζει, μπορούν να εξυψώσουν μια γυναίκα στα μάτια ενός άνδρα.

7)Την περιποίηση

Αυτή τη φορά αναφερόμαστε στην περιποίηση από πλευράς των γυναικών. Σε ποιον άνδρα δεν αρέσει να βλέπει τη γυναίκα του προσεγμένη, καθαρή, φρέσκια, με το απαλό δερματάκι της, το ρουζ στα μαγουλάκια της, τα όμορφα μαλλιά της, το σαγηνευτικό άρωμά της, το άλλοτε κομψό άλλοτε αθλητικό ντύσιμό της;

8)Την ειλικρίνεια

Πρόκειται για μία αρετή που, μάλλον δυστυχώς, ολοένα και περισσότερο χάνεται από το χαρακτήρα των περισσοτέρων ανθρώπων για διάφορους λόγους που δεν είναι της παρούσης …  Τι εκτιμούν οι άντρες στις γυναίκες, λοιπόν; Εκτιμούν την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα· το να είναι μία γυναίκα ο εαυτός της σε όλη τη διάρκεια και σε όλα τα στάδια γνωριμίας και συνύπαρξης με το σύντροφό της· το να μη διστάζει να του λέει την αλήθεια σε καθετί, με όποιο κόστος κι αν αυτή μπορεί να επιφέρει· το να μην προσποιείται ότι είναι κάποια άλλη από αυτή που πραγματικά είναι, διότι, αυτήν  την πραγματική εικόνα και υπόστασή της έχει αγαπήσει ο σύντροφός της!

9)Την εμπιστοσύνη

Τι εκτιμούν οι άντρες στις γυναίκες; Την εμπιστοσύνη προς αυτούς και μάλιστα μία εμπιστοσύνη που οι ίδιοι από πλευράς τους έχουν παλέψει να κερδίσουν, ενώ αυτές έχουν προσπαθήσει και συνεχίζουν να προσπαθούν να διατηρούν. Γιατί η εμπιστοσύνη είναι μία περίπλοκη έννοια, μία κατάσταση που μπορεί ανά πάσα ώρα και στιγμή να μεταβληθεί λόγω συμβάντων. Όταν, όμως, μία γυναίκα νιώθει σιγουριά για τον εαυτό της, σιγουριά για την αγάπη του συντρόφου της και δείχνει έμπρακτα ότι τον εμπιστεύεται, τότε ναι, τον έχει κατακτήσει ολοσχερώς!

10)Τα κομπλιμέντα

Αφήσαμε για το τέλος ένα από τα αγαπημένα χαρακτηριστικά που μπορεί να διαθέτει μία γυναίκα όσον αφορά στο σύντροφό της. Πρόκειται για τα όμορφα λόγια, τα «ανεβαστικά» σχόλια από πλευράς της, κάθε φορά που υπάρχει γόνιμο έδαφος να δημιουργηθούν αυθόρμητα. Αν και οι γυναίκες έχουμε συνηθίσει να γινόμαστε λήπτριες των θετικών σχολιασμών από τον ανδρικό πληθυσμό, να έχετε κατά νου ότι το τι εκτιμούν οι άντρες στις γυναίκες συμπεριλαμβάνει και το να τους κάνετε κομπλιμέντα αναφορικά με τα καλά τους σημεία (το χιούμορ τους, το ντύσιμό τους, το ωραίο καινούριο τους άρωμα, τον προσεκτικό τρόπο με τον οποίο οδηγούν, την ευφυΐα τους, το σώμα τους και ούτω καθεξής). Δείχνουν ότι σας αρέσουν, ότι τους θέλετε, ότι δε διστάζετε να τους το φανερώνετε και με τα λόγια, ενώ ταυτόχρονα ανεβάζει στα ύψη της αυτοπεποίθησή τους.

Τώρα που γνωρίζετε τι εκτιμούν οι άντρες στις γυναίκες πέρα από τα όμορφα – κατά την προσωπική γνώμη τους – εξωτερικά χαρακτηριστικά, φροντίστε να τα θέτετε σε εφαρμογή όταν είστε μαζί με τον καλό σας!

Συνέχεια άρθρου...
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
loading...

Σημαντικες Ειδησεις

Σχόλια